Openbare schrijver

Hulp bij het lezen en begrijpen van uw schriftelijke documenten

Een openbare schrijver helpt bij het lezen, begrijpen, sorteren en vertalen in gebarentaal van de brieven die de begunstigden brengen. De schrijver helpt ook elke begunstigde bij het invullen van online formulieren en bij het schrijven van antwoorden op brieven, volgens de gewenste inhoud en vorm.

Dit is een proefproject dat voorbehouden is aan de begunstigden van de verschillende diensten van Info- Sourds. Wij zijn momenteel op zoek naar financiële steun om het open te stellen voor alle doven en slechthorenden in Brussel.

Let op, de publieke schrijver:

  • Biedt geen follow-up maar wel gerichte bijstand
  • Biedt geen vertolking in gebarentaal.
  • Is geen sociale eerstelijns begeleidingsdienst
  • Organiseert geen telefonische afspraken: alle aanvragen worden doorgestuurd naar Relais-Signes

Wij willen het kader zoveel mogelijk beperken, zodat de diensten van de openbare schrijver duidelijk worden onderscheiden van die van de diensten Begeleiding, Vertolking, Werkgelegenheid, Opleiding en Relais-Signes. In het geval van een verzoek dat zijn of haar taken te buiten gaat, zal hij of zij de persoon informeren en doorverwijzen naar de juiste dienst.

Wanneer?

Deze dienst werkt op basis van permanenties. Daarom worden er geen telefoonnummer of e-mailadres toegekend. De permanenties van de openbare schrijver worden ZONDER afspraak (en alleen face-to-face) gehouden twee halve dagen per week: woensdagochtend van 9 tot 12 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 16 uur. Om op zoveel mogelijk verzoeken te kunnen ingaan, zullen de gesprekken beperkt blijven tot 30-45 minuten per persoon.

nl_BENederlands (België)